Kā kopīgot dokumentu

Jūs varat pievienot dalībniekus gan augšupielādējot jaunu dokumentu, gan jau iepriekš augšupielādētam dokumentam.

Piezīme: PDF formāta dokumentos var būt ne vairāk kā 40 paraksti. Konteineru tipa dokumentiem (ASiC-E, ADoc, EDoc, BDoc) nav īpaša parakstu ierobežojuma, tomēr šādos dokumentos iesakām pievienot līdz 100 parakstītājiem.

Šajā rakstā:
Dalībnieku pievienošana, augšupielādējot jaunu dokumentu

Augšupielādējot dokumentu, augšupielādes procesa 3. posmā varat pievienot citas puses. To var izdarīt trīs veidos.

1. Pievienojiet dalībniekus no savas adrešu grāmatas - sāciet rakstīt viņu vārdu, e-pasta adresi vai personas kodu un nolaižamajā sarakstā atlasiet personu.

Ja ievadīsiet e-pastu vai personas kodu, kas nav jūsu adrešu grāmatā, jūs saņemsiet iespēju pievienot šo personu. Atlasiet šo opciju, un jūs varēsiet pievienot dalībnieku pēc viņa e-pasta adreses vai personas koda.

2. Vēl viens dokumenta kopīgošanas veids ir dokumenta augšupielādes 3. solī spiežot uz “Pievienot”.

Jūs varat meklēt savā adrešu grāmatā vai arī pievienot tai jaunus kontaktus uznirstošajā logā.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka, lai kopīgotu dokumentu, dalībniekiem nav jābūt jūsu adrešu grāmatā. Jūs varat vienkārši pievienot dalībniekus pēc viņu e-pasta adreses vai personas koda.

Tajā pašā uznirstošajā logā atlasiet vajadzīgo cilni (Personas kods vai E-pasta adrese), ievadiet personas kodu (vai e-pasta adresi) un spiediet pogu “Turpināt”.

Piezīme: kopīgojot dokumentu, izmantojot personas kodu, var ievadīt tikai Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Islandes personu kodus.

Ja jūsu pievienotā persona nav reģistrēta portālā, jums tiks piedāvāta iespēja nosūtīt personai paziņojumu pa e-pastu. Ievadiet personas e-pasta adresi un spiediet uz “Turpināt”.

Pievienojot parakstītājus pēc viņu e-pasta adreses vai personas koda, varat izvēlēties pievienot tos arī jūsu adrešu grāmatai, atzīmējot izvēles rūtiņu.

3. Trešais dalībnieku pievienošanas veids ir “Ātrā pievienošana” pogu izmantošana meklēšanai adrešu grāmatā, izmantojot dalībnieka personas kodu vai e-pasta adresi.


Dalībnieku pievienošana jau augšupielādētam dokumentam

4. Dokumentu sarakstā atveriet dokumentu, kuru vēlaties kopīgot, un lapas augšdaļā spiediet uz "Kopīgot".

Jūs varēsiet pievienot dalībniekus no savas adrešu grāmatas, izveidot jaunus kontaktus vai pievienot parakstītājus pēc viņu e-pasta adreses vai personas koda tādā pašā veidā, kā aprakstīts šī raksta 2. sadaļā.

5. Varat arī pievienot dalībniekus tos rediģējot - 3. solī spiediet uz pogas "Rediģēt".

Pēc tam uznirstošajā logā spiediet uz “Pievienot vairāk personu”. Arī šeit jūs varēsiet pievienot parakstītājus no savas adrešu grāmatas vai pēc viņu e-pasta adreses un personas koda.


Kopīgošana parakstīšanai bez Dokobit konta

Dokobit portālā jūs varat atļaut piekļuvi dokumentam bez pieteikšanās vai reģistrēšanās portālā. Tas ir noderīgi, ja personai, ar kuru kopīgojat dokumentu, vēl nav konta Dokobit portālā.

6. Augšupielādējot dokumentu, dokumentu opciju sadaļā ir izvēles rūtiņa “Atļaut parakstīt dokumentus bez Dokobit konta”. Atzīmējot šo izvēles rūtiņu, dalībnieki saņems e-pasta ielūgumu parakstīt kopīgoto dokumentu un varēs atvērt šo dokumentu un parakstīt to tieši savā pārlūkprogrammā, bez jebkādas pieteikšanās vai reģistrācijas Dokobit portālā.

Piezīme: šī opcija ir pieejama tikai maksas plānu lietotājiem. Vairāk info par šo funkciju varat skatīt šeit.


Kopīgošana parakstīšanai bez konta ar autentifikāciju

Dokobit portālā varat droši kopīgot dokumentu ar konkrētu personu un ļaut šai personai piekļūt dokumentam, nereģistrējoties portālā. Dokumenta kopīgošana parakstīšanai izmantojot personas kodu, nodrošina, ka tikai šī persona varēs piekļūt dokumentam. Lai pārskatītu un parakstītu kopīgoto dokumentu, dalībniekiem vispirms būs jāapstiprina sava identitāte, izmantojot vēlamo autentifikācijas metodi.

7. Augšupielādējot dokumentu, 3. sadaļā “Pievienot dalībniekus” pievienojiet dalībniekus, izmantojot viņu personas kodus. Spiediet pogu "Pievienot" (vai izmantojiet sadaļu "Ātrā pievienošana") un atlasiet dokumenta kopīgošanu, izmantojot personisko kodu. Ievadiet personas kodu un spiediet “Turpināt”.

8. Ievadiet dalībnieka e-pasta adresi, lai tiktu nosūtīts paziņojums, un spiediet “Turpināt”. Piezīme: šī darbība ir nepieciešama, kopīgojot dokumentu ar personu, kurai portālā nav konta.

9. Sadaļā “Iestatīt dokumenta opcijas” atzīmējiet izvēles rūtiņu “Atļaut parakstīt dokumentus bez Dokobit konta”. Spiediet pogu “Turpināt”.  Piezīme: ja kādu dalībnieku personas kodi nav norādīti, būs redzams paziņojums, ka dokumenta apskatīšanai viņiem nebūs jāapstiprina sava identitāte.

Piezīme: Dokumenta kopīgošana parakstīšanai bez konta ir pieejama tikai maksas plānu lietotājiem. Vairāk par šo funkciju varat uzzināt šeit.

Joprojām nepieciešama palīdzība? Sazināties Sazināties