Bezkonta parakstīšana: kā kopīgot dokumentus ar personām, kas nav reģistrētas "Dokobit" portālā

Bezkonta parakstīšana ir funkcija, kas sniedz iespēju dokumenta īpašniekam kopīgot dokumentus ar personām, kurām nav reģistrēts "Dokobit" portāla konts.

Piezīme. Šo funkciju ir iespējams aktivizēt tikai maksas plānu abonementos.


Kā iespējot vai atspējot bezkonta parakstīšanu mirklī, kad gatavojat dokumentus kopīgošanai


1.0. Ekrāna augšējā labajā pusē spiediet pogu "Augšupielādēt dokumentu".


1.1. Sagatavojiet visu nepieciešamo informāciju, kas tiek prasīta pirmajos trīs soļos dokumentu augšupielādes procesā.


1.2. Kad nonāksiet pie ceturtā soļa, jums tiks sniegta opcija pielāgot vairākus dokumenta iestatījumus, kā tas ir redzams attēlā zemāk.

Šo iestatījumu apakšdaļā, priekšpēdējā opcija ir izvēles rūtiņa, ar kuru var iespējot vai atspējot bezkonta parakstīšanu. Pievienojiet vai noņemiet atzīmi, lai norādītu vēlamo iestatījumu.


1.3. Kad visas sadaļas būsiet aizpildījuši, lapas apakšā spiediet pogu "Sūtīt", lai kopīgotu dokumentu ar pievienotajiem dalībniekiem.


Kā pieprasīt autentifikāciju, lai piekļūtu dokumentiem, kurus kopīgojāt bezkonta parakstīšanai


Kopsavilkums. Pirms ļaujat citiem izmantot bezkonta funkciju, lai piekļūtu jūsu kopīgoto dokumentu saturam, varat pieprasīt ielūgtajiem dalībniekiem sākotnēji autentificēties jeb apstiprināt savu identitāti. Šo iestatījumu var iespējot, ja izsūtītajos ielūgumos norādīsiet dalībnieku personas kodus. Zemāk ir pieejama detalizēta instrukcija izpildāmajiem soļiem. ↓

Piezīme. Šī funkcija pagaidām ir pieejama tikai Beļģijas, Igaunijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, un Zviedrijas pilsoņiem.


2.0. Ekrāna augšējā labajā pusē spiediet pogu "Augšupielādēt dokumentu".


2.1. Sagatavojiet visu nepieciešamo informāciju, kas tiek prasīta pirmajos divos soļos dokumentu augšupielādes procesā.


2.2. Kad nonāksiet pie trešā soļa, kas paredzēts dalībnieku pievienošanai, spiediet pogu "Pievienot", lai atvērtu papildu dokumentu kopīgošanas logu.


2.3. Izvēlieties cilni "Personas kods", ievadiet vajadzīgo informāciju un spiediet "Turpināt".

Piezīme. Šajā logā jums būs jāievada arī saņēmēja e-pasta adrese.


2.4. Kad visas sadaļas būsiet aizpildījuši, lapas apakšā spiediet pogu "Sūtīt", lai kopīgotu dokumentu ar pievienotajiem dalībniekiem.


Kā izskatās bezkonta parakstīšanas process personām, kas nav reģistrējušās "Dokobit" portālā


Dalībniekiem, kuriem nav reģistrēts "Dokobit" portāla konts, tiks nosūtīta uzaicinājuma e-pasta vēstule, kurā būs iekļauta saite uz kopīgoto dokumentu. Spiežot pogu "Skatīt un parakstīt", tiks atvērta jauna lapa ar tiešu piekļuvi dokumentam.


Ja dokuments tiks kopīgots, norādot tikai dalībnieka e-pasta adresi, tad bezkonta dalībnieks iegūs tūlītēju piekļuvi dokumenta saturam.


Savukārt, ja dokuments tiks kopīgots, norādot arī dalībnieka personas kodu, tad bezkonta dalībniekam sākotnēji būs nepieciešams autentificēties jeb apstiprināt savu identitāti, lai apskatītu dokumenta saturu.


Svarīgi!

  • Autentifikācijas kļūda. Ja ielūgtā dalībnieka personas kods nesakritīs ar to personas kodu, kuru dokumenta īpašnieka būs norādījis savā izsūtītajā ielūgumā, autentifikācijas process būs neveiksmīgs. Šādā gadījumā dokumenta īpašniekam atkārtoti jānosūta uzaicinājums ar korektajiem personas datiem.
  • Saites pieejamība. Saites, kas tiek nosūtītas bezkonta dalībniekiem, lai parakstītu vai lejupielādētu dokumentu, ir pieejamas 7 dienas. Pēc tam tās zaudē derīgumu un vairs nevar izmantot, lai piekļūtu kopīgotajiem dokumentiem.

Joprojām nepieciešama palīdzība? Sazināties Sazināties