Kā parakstīt dokumentu, kas tika kopīgots ar jums

Ja saņēmāt e-pasta uzaicinājumu parakstīt dokumentu "Dokobit" portālā, bet ar e-parakstīšanu saskaraties pirmo reizi, tad iesakām izlasīt šo atbalsta rakstu, kurā esam detalizēti izskaidrojuši kopīgo procesu.


Kā izveidot "Dokobit" kontu, lai parakstītu kopīgoto dokumentu


1.0. Sava e-pasta ienākošajās ziņās atveriet "Dokobit" parakstīšanas ielūguma vēstuli un spiediet pogu "Skatīt un parakstīt".


1.1. Izvēlieties attiecīgo valsti un e-identifikācijas rīku (pilnīgs saraksts ar "Dokobit" portālā atbalstītajiem e-identifikācijas rīkiem ir pieejams šeit) un veiciet identitātes verifikācijas procesu.


1.2. Pēc tam, kad būsiet veiksmīgi verificējuši identitāti, ievadiet savu e-pasta adresi, piekrītiet pakalpojumu sniegšanas noteikumiem un spiediet pogu "Reģistrēt".


1.3. Nākošajā lapā tiksiet informēti, ka ir nepieciešams verificēt savu e-pasta adresi, lai pabeigtu reģistrēšanās procesu.

Piezīme. Ja kāda iemesla dēļ nesaņēmāt mūsu izsūtīto konta verifikācijas e-pastu, varat atgriezties šajā lapā un spiest pogu "Sūtīt vēlreiz" vai "Mainīt e-pastu". Neaizmirstiet sava e-pasta kontā pārbaudīt mēstules.


1.4. Pārbaudiet sava e-pasta ienākošās ziņas un atveriet konta verifikācijas vēstuli. Verificējiet savu e-pasta adresi, spiežot pogu "Aktivizēt".

Piezīme. Ja, spiežot pogu "Aktivizēt", jums neizdodas verificēt e-pasta adresi, lūdzu, sekojiet zemāk norādītajiem soļiem.

  1. Ja saņēmāt vairākus konta verifikācijas e-pastus, pamēģiniet aktivizēt kontu caur jaunāko vēstuli.
  2. Ar labo peles taustiņu spiediet uz pogas "Aktivizēt", tad nokopējiet tās sati un ievietojiet to jaunā interneta pārlūkprogrammas logā vai cilnē.

1.5. Kad veiksmīgi verificēsiet sava konta e-pasta adresi, jums atvērsies "Dokobit" portāla sākumlapa, kurā varēsiet sākt lietot mūsu pakalpojumus.


1.6. Uzspiediet uz kopīgotā dokumenta, pārskatiet tā saturu un ritiniet lapu līdz pašai apakšai.


1.7. Sadaļā "4. Darbības" izvēlieties parakstīšanas metodi un pēc tam spiediet pogu "Parakstīt", lai turpinātu parakstīšanas procesu saskaņā ar izmantotā eID rīka prasībām.


Pēc dokumenta parakstīšanas parādīsies informatīvs uznirstošais paziņojums, kas apstprinās, ka parakstīšana ir noritējusi veiksmīgi.


Kā parakstīt kopīgotu dokumentu bez "Dokobit" konta


Esoši "Dokobit" lietotāji, kuri ir iegādājušies maksas abonementu, var atļaut citiem uzaicinātajiem dalībniekiem parakstīt dokumentu, nereģistrējot portālā kontu. Šo funkcionalitāti sauc par parakstīšanu bez konta. Šajā sadaļā varat iepazīties ar šīs parakstīšanas metodes procesu.


2.0. Kā aprakstīts šī atbalsta raksta 1.0. solī, sava e-pasta ienākošajās ziņās atveriet "Dokobit" parakstīšanas ielūguma vēstuli un spiediet pogu "Skatīt un parakstīt".


Ja dokumenta īpašnieks kopīgoja dokumentu, norādot tikai jūsu e-pasta adresi, jums tiks piešķirta tūlītēja piekļuve, lai to apskatītu.


Savukārt, ja dokumenta īpašnieks kopīgoja dokumentu, norādot arī jūsu personas kodu, jums vispirms būs jāapstiprina sava identitāte, lai varētu apskatīt dokumentu.

Piezīme. Ja jūsu personas kods nesakritīs ar dokumenta īpašnieka parakstīšanās ielūgumā norādītajiem datiem, identifikācijas process būs nesekmīgs. Tādā gadījumā, lūdzu, sazinieties ar dokumenta īpašnieku, lai salīdzinātu un izlabotu ielūgumā norādītos personas datus.


2.1. Pēc dokumenta pārskatīšanas, ekrāna apakšējā labajā pusē izvēlieties atbilstošo valsti un parakstīšanās metodi. Spiediet "Turpināt", lai uzsāktu identifikācijas procesu atbilstoši izvēlētajam e-identifikācijas rīkam.

Vajadzības gadījumā dokumentu ir iespējams noraidīt, spiežot tekstu "Noraidīt".

Piezīme. Tiklīdz katrs pievienotais dalībnieks būs parakstījis kopīgoto dokumentu, personām bez reģistrēta "Dokobit" konta tiks nosūtīta e-pasta vēstule ar saiti, kura sniegs iespēju lejupielādēt dokumentu 1 nedēļas ietvaros.


Kā rīkoties, ja man adresētais parakstīšanās ielūgums tika nosūtīts uz nepareizo e-pasta adresi


Risinājums. Ja esat reģistrējušies "Dokobit" portālā, bet jums adresētais parakstīšanās ielūgums tika nosūtīts uz alternatīvu e-pasta adresi, kas nav piesaistīta jūsu portāla kontam, tad tādā gadījumā varat to viegli pāradresēt, sekojot tālāk norādītajiem soļiem. ↓


3.0. Kā aprakstīts šī atbalsta raksta 1.0. un 1.1. soļos, atveriet ar jums kopīgoto dokumentu.


3.1. Pēc tam, kad būsiet veiksmīgi apstiprinājuši identitāti, tiks ielādēta jauna lapa. Nolaižamajā izvēlnē atlasiet īsto kontu un spiediet pogu "Saglabāt dokumentu".

Piezīme. Katrs lietotājs var izveidot vienu bezmaksas "Dokobit" kontu. Taču, ja izlemsiet izveidot papildu kontu, lai piekļūtu kopīgotajam dokumentam, tad tajā būs nepieciešams iegādāties maksas abonementu. Jaunajā kontā nebūs iespējams veikt nekādas darbības, kamēr abonements netiks iegādāts.


3.2. Nākamajā solī varēsiet izlemt, vai vēlaties piesaistīt savu alternatīvo e-pasta adresi esošajam "Dokobit" kontam, lai tādējādi automātiski saglabātu visus ienākošos dokumentus vienuviet, vai arī dokumentu tikai vienreiz pāradresēt. Pēc lēmuma pieņemšanas, spiediet pogu "Turpināt", lai pāradresētu dokumentu.



Kā rīkoties, ja nokavēju parakstīšanas termiņu


Ja dokumenta īpašnieks ir iespējojis iestatījumu "Neatļaut parakstīšanu pēc termiņa beigām", tad pēc termiņa beigām poga "Parakstīt" nebūs pieejama. Nereģistrētiem "Dokobit" portāla lietotājiem papildus tiks uzrādīts arī sekojošais paziņojums:


Savukārt, reģistrēti "Dokobit" lietotāji blakus savam vārdam pamanīs piezīmi: "Termiņš nokavēts".

Risinājums. Ja jums joprojām ir nepieciešams parakstīt dokumentu, tad tādā gadījumā iesakam sazināties ar dokumenta īpašnieku, lai noskaidrotu, vai parakstīšanas termiņu būtu iespējams pagarināt.

Joprojām nepieciešama palīdzība? Sazināties Sazināties