Kā pārvaldīt sava uzņēmuma lietotājus?

Lietotāju saraksts iestatījumos ir redzams tikai uzņēmuma konta īpašniekam un administratoram (ja ir iegādāti papildu uzņēmuma lietotāji). Lietotāju cilnē varat pārskatīt sava uzņēmuma lietotāju statistiku, pievienot jaunus lietotājus, un dzēst vai bloķēt jau esošos. Īpašnieks vai administrators var arī paaugstināt jebkuru no sava uzņēmuma lietotājiem par uzņēmuma administratoru.

Šajā rakstā:

Pārskatīt sava uzņēmuma lietotāju statistiku

1. Pieslēdzieties portālam un dodieties uz iestatījumiem, noklikšķinot uz zobrata ikonas (kas atrodas ekrāna augšējā labajā malā), vai noklikšķinot uz sava vārda, lai atvērtu nolaižamo izvēlni, un pēc tam izvēloties "Iestatījumi".

Zobrata ikona:

Nolaižamā izvēlne:

2. Spiediet uz cilnes "Lietotāji" un skatiet pirmo sadaļu ar nosaukumu "Lietotāju statistika".

3. Sadaļā "Lietotāju statistika" jūs redzēsiet:

  • "Uzņēmuma lietotāji" – kopējais pašreizējo uzņēmuma lietotāju skaits.
    Piezīme: Šis skaits apzīmē jūsu uzņēmuma lietotājus, kuri tika pievienoti caur ielūgumiem. Kopējais iegādāto lietotāju skaits ir atrodams cilnē "Norēķini", sadaļā "Pārskats";

  • "Neapstiprinātie uzaicinājumi" – šis skaits apzīmē lietotājiem izsūtītos ielūgumus, aicinot pievienoties jūsu uzņēmuma kontam, bet kuri vēl nav pieņemti vai noraidīti;

  • "Šajā mēnesī izmantotie paraksti" – kopējais parakstu skaits, ko mēneša laikā izmantojuši visi jūsu lietotāji;

  • "Papildu paraksti šajā mēnesī" – parakstu skaits, kas pārsniedz jūsu apmaksātā plāna limitu;

  • "Dokumentu uzglabāšana" – jūsu dokumentu glabātuves patērētā un atlikusī vieta.


Atsevišķu uzņēmuma lietotāju statistika

4. Ja lietotājs ir pieņēmis ielūgumu pievienoties uzņēmuma kontam un lietotāja statuss ir "Aktīvs", tad jūs varēsiet pārskatīt lietotāja individuālo tekošā mēneša portāla lietošanas statistiku, nospiežot bultiņu lietotāja vārda kreisajā pusē.

5. Šeit jūs redzēsiet:

  • Lietotāja pozīciju uzņēmumā un uzņēmuma nosaukumu (ja šie lauki tika aizpildīti lietotāja profilā);
  • Pēdējo reizi, kad lietotājs bija pieslēdzies portālam;
  • Cik daudz vietas aizņem šī lietotāja dokumenti;
  • Lietotāja mēnesī patērēto parakstu skaitu;
  • Cik reizes lietotājs bija pieslēdzies portālam (sesiju skaits šajā mēnesī).

Lietotāju pārskata lejupielādēšana

6. Lai lejupielādētu jūsu uzņēmuma lietotāju pārskatu, spiediet uz "Eksportēt CSV formātā".
Piezīme: Lietotāju pārskatā ir iekļauti visu lietotāju statusi. Tajā nav iekļauta lietotāju statistika.

7. Lai eksportētu lietotāju pārskatu lejupielādējamā CSV failā, spiediet pogu "Eksportēt".

8. Tiklīdz šis fails būs ģenerēts, jūs saņemsiet e-pasta paziņojumu. Spiežot uz pogas "Piekļūt failam", jūs tiksiet novirzīti uz Dokobit portāla sadaļu "Lietotāji".

9. Lapas apakšā dodieties uz sadaļu "Eksportētie CSV faili". Lai lejupielādētu jūsu uzņēmuma lietotāju pārskatu, spiediet pogu "Lejupielādēt".

Piezīme: Ja jums sākotnēji neuzrādās poga "Lejupielādēt", jums būs nepieciešams atjaunot šo lapu.


Jauna uzņēmuma lietotāja izveidošana

10. Blakus otrajai sadaļai ar nosaukumu "Lietotāji", spiediet uz pogas "Pievienot jaunu lietotāju".

11. Aizpildiet visus obligātos laukus: "Vārds", "Uzvārds" un "E-pasts".

12. Lietotāju veidošanas laikā tiek veidots arī viņu kontakts. Atzīmējiet izvēles rūtiņu, ja vēlaties kopīgot šo kontaktu ar citiem uzņēmuma lietotājiem.

13. Jaunais lietotājs tagad saņems paziņojumu uz e-pasta adresi, kura tika norādīta portālā. Viņam būs jāpiesakās un jāapstiprina sava e-pasta adrese.

14. Kad konta apstiprināšana ir veikta, jaunais lietotājs uzreiz kļūs par uzņēmuma lietotāju.


Esoša portāla lietotāja uzaicināšana pievienoties uzņēmuma kontam

15. Ja uzaicinātajam uzņēmuma lietotājam portālā jau ir izveidots konts ar ievadīto e-pasta adresi, tad šī informācija jums būs redzama.

16. Šādā gadījumā jūs tik un tā varat uzaicināt lietotāju pievienoties uzņēmumam, spiežot uz saites.

17. Šis lietotājs tagad saņems ielūgumu savā e-pastā pievienoties uzņēmuma kontam. Piesakoties portālā un pieņemot ielūgumu, lietotājs piekrīt, ka konta pārvaldnieks (uzņēmuma konta īpašnieks) iegūs pilnīgu kontroli pār lietotāja kontu.

Piezīme: Tā kā jums drīkst būt viens "Bezmaksas" konts, mēs vienmēr iesakām nodalīt personīgo un darba kontu. Uzņēmuma lietotāja kontam labāk ir izmantot darba e-pasta adresi, jo uzņēmuma administrators iegūst pilnīgu kontroli pār šo kontu un vēlāk to var izdzēst.


Uzņēmuma lietotāju kontu pārvaldīšana / dzēšana

18. Ja lietotājs nepieņem ielūgumu pievienoties uzņēmuma kontam vai neapstiprina savu e-pasta adresi, uzņēmuma administrators varēs atcelt ielūgumu sadaļā "Lietotāji", spiežot uz "Darbības" un izvēloties "Atcelt uzaicinājumu".

19. Ja lietotājs pievienojas uzņēmuma kontam un tā statuss uzrādās, kā "Aktīvs", blakus lietotāja vārdam sadaļā "Lietotāji", uzņēmuma administrators varēs:

  • "Rediģēt lietotāju" – rediģēt lietotāja vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, tālruņa numuru, amata nosaukumu un uzņēmuma nosaukumu. Administrators var arī izvēlēties, vai šī lietotāja kontakti tiks koplietoti uzņēmumā;

  • "Nodot īpašnieka tiesības" – nododiet sava uzņēmuma konta īpašnieka tiesības jebkuram sava uzņēmuma lietotājam.
    Piezīme: Šī darbība ir neatgriezeniska no sākotnējā uzņēmuma konta īpašnieka puses. Konta īpašnieks zaudēs sava uzņēmuma konta īpašnieka tiesības, nododot tās citam lietotājam. Šis lietotājs pēc tam vajadzības gadījumā var nodot tiesības atpakaļ sākotnējam īpašniekam vai jebkuram citam lietotājam.

  • "Paaugstināt līdz administratoram" – administrators var paaugstināt jebkuru citu lietotāju par administratoru. Administratoram būs tādas pašas lietotāja un dokumentu pārvaldības tiesības kā īpašniekam, taču administrators nevarēs mainīt plānu vai norēķinu datus un nevarēs pārvaldīt īpašnieka kontu.
    Piezīme: Plānam "Uzņēmums" ir papildu funkcija, kas ļauj lietotājiem iestatīt dažādas uzņēmuma dokumentu redzamības opcijas uzņēmuma administratoriem. Jūs varat uzzinātu vairāk par šo funkciju šeit: Dokumentu redzamības atļaujas uzņēmuma administratoriem;

  • "Bloķēt lietotāju" – lietotāja konta iesaldēšana, lai lietotājs tam vairs nevarētu pieslēgties. Šī funkcija ir atgriezeniska, un šo iesaldēšanu var atcelt, ja nepieciešams;

  • "Apskatīt dokumentus" – pārskatīt visus dokumentus lietotāja kontā;

  • "Ģenerēt API piekļuves atslēgu" – administrators vai īpašnieks sava uzņēmuma lietotājiem var ģenerēt API piekļuves atslēgas. Šī piekļuves atslēga ir nepieciešama Dokobit Portal API risinājumam, kas ļauj automatizēt dažādus dokumentu parakstīšanas procesus. Plašāku informāciju par portāla API risinājumu var atrast šeit;

  • "Dzēst lietotāju" – neatgriezeniski izdzēst uzņēmuma lietotāja kontu.
    Piezīme: Šī darbība ir neatgriezeniska. Dzēšot lietotāju, jūs neatgriezeniski izdzēsīsiet tā kontu, un atsauksiet piekļuvi visiem dokumentiem.

20. Varat izmantot meklēšanas joslu, lai vieglāk atrastu sava uzņēmuma lietotājus, ievadot viņu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi vai izvēloties viņu statusu.


Uzņēmuma īpašnieka konta dzēšana

21. Lai varētu izdzēst savu kontu, uzņēmuma konta īpašniekam vispirms ir jāizdzēš visi uzņēmuma lietotāji.

22. Profila lapas apakšējā labajā stūrī spiediet pogu "Dzēst kontu" un apstipriniet šo darbību.
Piezīme: Visi dokumenti un dati, kas saistīti ar šo kontu, tiks neatgriezeniski dzēsti, un vēlāk tos nevarēs atgūt. Pirms konta dzēšanas mēs iesakām lejupielādēt visus dokumentus, kurus vēlaties saglabāt.

Joprojām nepieciešama palīdzība? Sazināties Sazināties