Dokumentu redzamības atļaujas uzņēmuma administratoriem

Dokobit portālā uzņēmuma konta īpašnieks vai tā administratori, kuriem ir piešķirta pilnas redzamības atļauja, var iestatīt dažādas dokumentu redzamības pakāpes citiem uzņēmuma administratoriem. Jūs varēsiet izvēlēties, vai administratoriem iestatīt pilnu, ierobežotu vai liegtu dokumentu redzamības pakāpi.

Piezīme: Šī funkcija ir pieejama tikai plāna "Uzņēmums" lietotājiem.

Redzamības iespējas

  • Pilna redzamība – administratoram, kuram tiek piešķirtas pilnas redzamības tiesības, ir piekļuve uzņēmuma konta lietotāju augšupielādētiem un saņemtiem dokumentiem (var redzēt dokumentu saturu, tos lejupielādēt, izdzēst, mainīt dokumentu kategoriju utt.), ir pilnas lietotāju pārvaldības tiesības (var paaugstināt lietotājus par administratoriem, vai pazemināt par vienkāršu uzņēmuma lietotāju utt.), un ir iespēja pārvaldīt koplietojamo dokumentu kategorijas, un pievienot e-zīmogu (ja ir iegādāts e-zīmoga pakalpojums).

Piezīme: Uzņēmuma konta īpašniekam vienmēr būs pilnas redzamības tiesības.

  • Ierobežota redzamība – administratoram, kuram tiek piešķirtas ierobežotas redzamības tiesības, ir daļēja piekļuve uzņēmuma lietotāju dokumentiem. Tiem ir iespēja pārdēvēt un izdzēst dokumentus, atļaut parakstīties bez konta, mainīt termiņu, mainīt paraksta līmeni, pievienot komentārus, skatīt uzņēmuma lietojuma pārskatus, dokumentu atskaites, darbību vēsturi, izmainīt uzņēmuma noklusējuma iestatījumus, pārvaldīt uzņēmuma kontaktus (izveidot koplietotus kontaktus un kategorijas) un daļēji pārvaldīt lietotāju tiesības (var pievienot, bloķēt un dzēst uzņēmuma lietotājus).
  • Nav redzamības – administrators, kuram tiek piešķirtas šādas liegtas tiesības, var redzēt uzņēmuma lietošanas pārskatu, daļēju informāciju uzņēmuma darbību vēsturē, izmainīt uzņēmuma noklusējuma iestatījumus, pārvaldīt uzņēmuma kontaktus (izveidot koplietotus kontaktus un kategorijas) un daļēji pārvaldīt lietotāju tiesības (var pievienot, bloķēt un dzēst uzņēmuma lietotājus). Ar šādām redzamības tiesībām nevar redzēt citu lietotāju dokumentus.
                                              Nav redzamības Ierobežota redzamība Pilna redzamība
Uzņēmuma dokumentu redzamība

Skatīt dokumenta saturu
Pievienot, noņemt vai mainīt dokumentu kategoriju
Kopīgot dokumentu
Pārdēvēt dokumentu
Dzēst dokumentu
Iestatīt iespēju parakstīties bez konta
Mainīt termiņu
Mainīt paraksta līmeni
Pievienot komentāru
Pievienot e-zīmogu*  
Lejupielādēt dokumentu
Dokumentu kategorijas
Administrēt koplietotās kategorijas
Lietotāju pārvaldība
Paaugstināt lietotāju par administratoru
Pazemināt administratoru par uzņēmuma lietotāju
Piekļūt lietotāja dokumentiem Daļēji**
Uzaicināt (pievienot) lietotāju
Bloķēt lietotāju

Dzēst lietotāju
Uzņēmuma datu pārvaldība
Redzēt lietojuma statistiku
Redzēt dokumentu atskaiti
Redzēt uzņēmuma lietotāju darbību vēsturi Daļēji***
Izmainīt uzņēmuma noklusējuma iestatījumus
Kontaktu pārvaldība
Pārvaldīt adrešu grāmatu
Izveidot koplietotus kontaktus

Izveidot koplietojamas kontaktu kategorijas

* – Šī darbība ir pieejama, ja tiek iegādāts e-zīmoga pakalpojums.

** – Lietotājs ar ierobežotu redzamību var piekļūt cita uzņēmuma lietotāja dokumentiem, taču šāds lietotājs nevar redzēt dokumenta saturu, kopīgot vai lejupielādēt dokumentu, pievienot, noņemt vai mainīt dokumenta kategoriju.

*** – Lietotājs, kuram nav dokumentu redzamības, varēs piekļūt uzņēmuma lietotāju darbību vēsturei, taču tas varēs redzēt tikai darbības, kas saistītas ar uzņēmuma lietotāja izmaiņām un norēķinu/plāna izmaiņām. Lietotājs neredzēs nekādas darbības, kas veiktas ar cita uzņēmuma lietotāja dokumentiem.


Lai iestatītu administratora redzamības opciju

1. Pieslēdzieties portālam un dodieties uz iestatījumiem, noklikšķinot uz zobrata ikonas (kas atrodas ekrāna augšējā labajā malā), vai noklikšķinot uz sava vārda, lai atvērtu nolaižamo izvēlni, un pēc tam izvēloties "Iestatījumi".

Zobrata ikona:

Nolaižamā izvēlne:

2. Spiediet uz cilnes "Lietotāji".

3. Atrodiet sadaļu "Lietotāji" un izvēlieties personu, kurai ir nepieciešams piešķirt administratora tiesības. Spiediet "Darbības" un izvēlieties opciju "Paaugstināt līdz administratoram".

4. Pēc tam varēsiet izvēlēties dokumenta redzamības līmeni šim administratoram. Atlasiet vēlamo opciju un spiediet "Turpināt".

5. Apstipriniet darbību, spiežot pogu "Apstiprināt".

6. Ja vēlaties mainīt administratora dokumentu redzamību, spiediet pogu "Darbības" un izvēlieties "Mainīt dokumentu redzamību".

Joprojām nepieciešama palīdzība? Sazināties Sazināties