Kā iegūt un sākt lietot Mobilo ID autentifikācijai un dokumentu parakstīšanai?

Mobilo ID var izsniegt dažādi mobilo pakalpojumu sniedzēji. Šobrīd Dokobit ļauj parakstīt dokumentus un autentificēt lietotājus ar Mobilo ID, ko izsniedz šie pakalpojumu sniedzēji: Bite, Tele2 un Telia Lietuvā; Elisa, Tele2 un Telia Igaunijā; Nova, Siminn un Vodafone Islandē.

Lai izmantotu Mobilo ID, jums būs nepieciešama īpaša SIM karte, ko izsniedzis jūsu mobilo pakalpojumu sniedzējs, un mobilais tālrunis. Norādījumi par Mobilā ID aktivizēšanu jūsu tālrunī ir jāsniedz jūsu mobilo telefonu pakalpojumu sniedzējam.

Kad Mobilais ID ir aktivizēts, jūs varat sākt to izmantot dažādiem e-pakalpojumiem, kā autentifikācijai (piemēram, piekļuvei savam bankas kontam) vai dokumentu e-parakstīšanai. Lai izmantotu Mobilo ID, parasti jums tiks lūgts ievadīt savu tālruņa numuru un personas kodu. Pēc šo datu ievadīšanas un darbības apstiprināšanas ierīces ekrānā tiks parādīts kontroles/verifikācijas kods. Pēc brīža jūs redzēsiet to pašu kodu, kas parādīts jūsu mobilā tālruņa ekrānā, pārliecinieties, ka šie kodi sakrīt, un spiediet uz "Labi". Ja izmantojat Mobilo ID autentifikācijai, jums tiks lūgts ievadīt savu sPIN1 kodu, un, ja izmantojat Mobilo ID parakstīšanai, jums tiks lūgts ievadīt sPIN2 kodu (šo sPIN kodu skaits var atšķirties dažādiem mobilo pakalpojumu sniedzējiem, jums var būt tikai viens sPIN kods abām darbībām - autentifikācijai un parakstīšanai).

Mobilā ID pakalpojums ir balstīts uz mobilo tīklu, tāpēc, ja tiek pārtraukts mobilais tīkls, var tikt pārtraukts arī jūsu Mobilā ID pakalpojums. Ja ceļojat un neesat pārliecināts par mobilo pakalpojumu pieejamību, lūdzu, apsveriet iespēju izvēlēties alternatīvu e-identitātes iespēju, piemēram, Smart-ID, kura pakalpojums ir balstīts uz interneta savienojumu.

Joprojām nepieciešama palīdzība? Sazināties Sazināties