Kā parakstīt dokumentus, izmantojot ElectronicID videoidentifikāciju

Videoidentifikācija ir dokumentu parakstīšanas metode, kuru ir iespējams lietot bez e-identifikācijas rīkiem vai nepieciešamības reģistrēties Dokobit portālā. Šī funkcija ir pieejama mūsu maksas plānu lietotājiem ("Profesionālais", "Komanda" un "Uzņēmums"), un to ir iespējams izmantot tikai ar PDF formāta failiem.

Lai izmantotu šo parakstīšanās metodi, jums nepieciešams interneta pieslēgums, personas apliecība, un ierīce ar kameru, ar kuru veikt jūsu sejas videouzņēmumu.
Piebilde: Lūdzu, ņemiet vērā, ka cena par vienu šādu parakstu ir 5 EUR + PVN. Izmaksas sedz dokumenta īpašnieks, kas ir finansiāli atbildīgs par visiem parakstiem no visām iesaistītajām pusēm.
Kā parakstīt dokumentus ar kvalificētu e-parakstu, izmantojot videoidentifikāciju:
1. Atveriet parakstīšanās uzaicinājumu savā e-pastā un spiediet pogu "Skatīt un parakstīt".

2. Kad tiksiet novirzīti uz jums atsūtīto dokumentu, noklikšķiniet uz oranžās pogas “Iegūstiet kvalificētu elektronisko parakstu”. Šo opciju variet arī atzīmēt nolaižamajā izvēlnē "Parakstīšanas metode" un pēc tam spiest pogu "Turpināt".

3. Iepazīstieties ar prasībām, lai pārliecinātos, ka varēsiet veiksmīgi parakstīt dokumentu, un pēc tam spiediet pogu "Turpināt".

4. Piekrītiet pakalpojumu noteikumiem, atzīmējot abas rūtiņas, un tad spiediet pogu "Turpināt".

5. Nolaižamajā izvēlnē norādiet atbilstošo valsti, kā arī dokumenta veidu un pēc tam spiediet pogu "Sākt".

Piezīme: Ja jūsu dokumentu ir izdevusi valsts, kas nav norādīta nolaižamajā izvēlnē, šī parakstīšanās metode jums diemžēl nav pieejama.

6. Jūsu pārlūkprogramma prasīs jūsu atļauju izmantot mikrofonu un kameru. Spiediet pogu "Atļaut" / "Allow" (skatīt piemēru zemāk).

Piemērs, kurā ir redzams Google Chrome uznirstošais logs, prasot lietotāja atļauju:

7. Jūsu ierīces kamera ieslēgsies un lūgs jums pozicionēt dokumenta priekšpusi tā, lai tas iekļautos uzrādītajā rāmī. Sekojiet norādījumiem, lai pārliecinātos, ka rīkojaties pareizi.

8. Kolīdz jūsu dokuments būs pieņemts, tālākajā solī sekojiet norādījumiem, kā pareizi veikt sejas videouzņēmumu, lai nodrošinātu veiksmīgu identitātes verifikācijas procesu.

9. Pēc videoieraksta veikšanas ievadiet savu tālruņa numuru, lai saņemtu kodu, ar kuru apliecināt tā piederību, un tad spiediet pogu "Continue".

10. Ievadiet saņemto kodu un spiediet pogu "Continue".

11. Uzgaidiet, kamēr notiek identitātes verifikācijas process.

Piezīme: Verifikācijas process var ilgt līdz 5 minūtēm. Neuztraucieties, ja tomēr pārsniedzat šo gaidīšanas laiku – atsevišķos gadījumos tas var aizņemt ilgāk.

12. Ja identitātes verifikācijas process būs veiksmīgs, jūs redzēsiet paziņojumu “Jūsu identitāte ir apstiprināta”. Pieņemiet sertifikācijas noteikumus, atzīmējot abas izvēles rūtiņas, un spiediet pogu "Turpināt".

13. Nolaižamajā izvēlnē norādiet atbilstošo valsti un ievadiet savu tālruņa numuru, lai saņemtu verifikācijas kodu dokumenta parakstīšanai, un pēc tam spiediet pogu "Turpināt".

14. Ievadiet kodu, kas tika nosūtīts uz jūsu tālruni.
Piezīme: Ja jums neizdevās saņemt kodu, noklikšķiniet uz teksta "Es nesaņemu kodu, nosūtiet jaunu".

15. Apsveicam, jūs esat veiksmīgi parakstījuši dokumentu!

Ja vēlaties lejupielādēt parakstītā dokumenta kopiju, spiediet pogu "Lejupielādēt parakstītu dokumentu".
Piezīme: Ja dokumentā tika pievienoti arī citi dalībnieki, kuri joprojām to nav parakstījuši, jūs tā vietā saņemsiet lejupielādēšanas saiti uz savu e-pastu (tiklīdz visi dalībnieki būs veiksmīgi parakstījušies).

Joprojām nepieciešama palīdzība? Sazināties Sazināties